Recent Posts

2014. január 12., vasárnap

Postás Bari születésének története

Egy kedves ismerős végleges eltávozása hívta életre - akkor még angyalbárányként - annak tudatában, hogy e bárány láttán Zsuzsa arca hosszú mosolyra fakadna. Talán még fel is kacag, valahányszor elrepül mellette, ott fenn...
Angyalszárnyait levéve, Karácsonyra készült könyvjelzőkön kezdte meg földi pályafutását, hogy újabb kedves ismerősök napjaiba csempésszen derűs pillanatokat. A báránykás könyvjelző debütálása olyan jól sikerült, hogy komoly, érett korban lévő férfiak összevitatkoztak az asztalukon talált egyetlen példányon. Szerencsére, a báránykás könyvjelzők tudtak számolni, így mindenki megnyugvására, a hiányzónak hitt darab is csakhamar előbújt az említett asztalon, a komoly, érett korban lévő férfiak papírhalma alól. Későbbi beszámolók alapján a könyvjelző mágikus erővel bír: volt, aki hatására rászokott az olvasásra!
Közben levélborítékok hátoldalán rajzolt bélyegként is feltűnt - még a kézzel írt levelek idejét éltük -, biztosítva tartalmuk zavartalan megérkezését címzettjükhöz. Így kapta jelenleg használt nevét. Ilyesmiket művelt tehát, majd hosszú ideig szüneteltette ténykedését.
Ennek épp kilenc és negyed éve. (A kerek évforduló megünnepléséről Postás Bari később intézkedik.) Nyolc év elmúltával indította el a Postás Bari Hírlapot, amelynek célja megegyezik az egykori angyalbárány céljával.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése